sâmbătă, martie 05, 2011

ce valoare au banii?

Se stie ca fara bani nu poti trai, banii sunt sursa de viata dupa aer, pentru ca si apa trebuie cumparata.
Banii sunt cel mai mare "drog" al societatii, al oamenilor. De aici apar personele parvenite , apar "calcari peste cadavre", apar inselari, apar de ce nu plecarile peste hotare, apare egoismul, ingamfarea, ..... .
Si totusi cu bani poti cumpara o casa, dar nu un camin; cu bani poti cumpara medicamente, dar nu sanatate; cu bani poti cumpara cel mai scump diamant, dar nu o sotie iubitoare si devotata, cu bani poti cumpara oameni , dar nu respect. Si totusi banii sunt atat de importanti.
Puterea banului este atat de mare incat este onorat si cel ce nu merita onoare, incat e vizitat si cel ce nu merita vizitat si e salutat si cel ce nu merita salutul.
Cand ai bani poti sa schimbi hainele care le porti, dar nu poti schimba caracterul, si totusi banii sunt mai importanti.
Barbatii cumpara cadouri frumoase iubitelor dar uita ca cel mai pretios cadou este dragostea, respectul, intelegerea , mangaierea;cand vine ziua unui prieten te gandesti la un cadou frumos, dar uiti ca cel mai frumos cadou pe care il poti cumpara nu se va compara cu simplul fapt de a-i fi prieten cu adevarat, de a-i fi aproape atunci cand e singur, de a-i reda zambetul pe buze atunci cand e trist , de a-i intinde o mana atunci cand a cazut.
Societatea nu este impartita in oameni prosti si culti, oameni cu bun simt si oameni fara bun simt, ci este impartita mai ales in oameni cu bani si oameni fara bani.
Oricum, ideea acestor ganduri este de a discuta despre bani,ce valoare au in viata noastra, de ce exista oameni care ajung sa aiba bani si in acea clipa se schimba, si nu in bine; de ce are banul atata putere???
In antichitate nu au existat bani , dar acum exista si suntem dependenti de ei.Pe atunci oamenii isi completau lipsurile pe baza schimbului, dar acum..? acum exista banii si nu putem supravietui fara ei. Adevarul este ca banii sunt foarte necesari pentru a avea orice din punct de vedere material, dar totusi nu au valoare asupra unor lucruri esentiale in viata de zi cu zi precum:sanatatea si dragostea Sanatatea este cea mai importanta in viata unui om.
Daca o persoana sufera de o boala al carui tratament este foarte costisitor,se poate trata doar daca are o situatie financiara care sa ii permita sa cumpere medicamentatia necesara, dar exista si situatii in care o persoana poate suferi de o boala incurabila si atunci oricat de multi bani ar avea nu au valoare, dar isi poate face ultimile zile mai frumoase permitandu-si tot ceea ce isi doreste. Al doilea lucru asupra caruia banii nu au valoare este desigur dragostea Un om care are o situatie mai mult decat buna din punct de vedere financiar, poate atrage o persoana de sex opus cu diverse avansuri materiale si are impresia ca a cucerit persoana respectiva, crezand poate ca este sincer iubit, dar de fapt partenerul sau partenera sa iubeste banii sai si nu pe el/ea. Aceste doua lucruri esentiale in viata nu le poti cumpara sincer niciodata. Cine crede un astfel de lucru se inseala si daca nu este convins de la inceput de acest lucru, se va convinge cu regrete mai tarziu si va suferii Cu banii poti cumpara orice aproape: -case, automobile, afaceri...sau cu surse mai mici: -garderoba preferata -excursii mult visate -plimbari -dar facand exceptie pentru : sanatate si dragoste

Niciun comentariu: